2011. június 16., csütörtök

Halpástétom recept

Hozzávalók: 1,2 dl besamelmártás (híg), 10 dkg halhús (fõtt, szálka és bõr nélküli), 3 dkg gomba (pirított,
kockákra vágott), 1 db tojás (fõtt, kemény, reszelt), zöldpetrezselyem, (apróra vágott), só, fehér õrölt bors,
vaj, 10 dkg tojásos burgonyapép, 1 db tojás

Tegyük a forrásban lévõ besamelmártásba a kisebb darabokra szedett halhúst, a gombát, a tojást, a petrezselymet, és ízesítsük be sóval és fehér õrölt borssal. Töltsük a masszát egy kivajazott tûzálló tálba.  Habzsák, csillagcsõ segítségével díszítsük meg a tojásos burgonyapéppel. Rövid elõsütés után óvatosan kenjük meg felvert tojással, és szalamanderben barnítsuk készre a halpástétomot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése